Hvad er fars dag?

Hvad er fars dag?
Hvad er fars dag?

I Danmark fejrer vi fars dag den 5. juni. Hvad er fars dag? Hvorfor holder man fars dag? Det er et godt spørgsmål! Fars dag er en dag, hvor vi kan sætte pris på vores far og fortælle ham, hvor glad vi er for ham. Vi giver gerne gave til vores far på fars dag. Hvad er de gode gaveideer til fædre? Læs videre og bliv klogere!

Hvorfor afholdes fars dag?

Fars dag blev introduceret i USA i 1910’erne. Danmark fik sin egen fars dag den 26. maj 1974. Hvorfor holder man så fars dag? Det er for at vise vores far, hvor meget vi elsker ham og sætter pris på ham. Det er også en dag, hvor vi kan fokusere på det gode ved at have en far. Hvis du har mistet din far, så kan fars dag være en svær dag. Men det er også en god mulighed for at mindes de gode minder, og vise de mennesker, der er i dit liv, hvor meget du sætter pris på dem.

Hvordan fortæller du din far, at du sætter pris på ham?

På fars dag har du en unik mulighed for at fortælle din far, hvad du føler. Det er ikke altid nemt at finde på de rigtige ord. Men her er nogle forslag:

  • “Tak fordi du altid har støttet mig.”
  • “Jeg sætter virkelig pris på dig, far.”
  • “Tak fordi du altid er der for mig.”
  • “Jeg elsker dig, far.”

Hvad er de bedste gaver til fædre?

At give en gave til din far på fars dag er altid en god idé. Det behøver ikke at være en dyr gave, men en gave, som viser, at du har tænkt på ham. Hvad er gode gaveideer til fædre? Det kommer an på din far og hans interesser. Hvis din far elsker at læse, kan du give ham et abonnement på hans yndlingsmagasin eller et par nye bøger. Hvis han er en sporty far, kan du give ham en fodbold eller et par løbesko. Uanset hvad, så vil din far sætte pris på at få en gave fra dig på fars dag.

Her er nogle gode gaveideer:

  • En plakat med et personligt budskab.
  • En bog eller et abonnement på hans yndlingsmagasin.
  • Fodboldbilletter til det fodboldhold han holder med.
  • Et gavekort til hans yndlingsrestaurant.
  • Et par gode flasker rødvin

Er fars dag en helligdag?

Nej, fars dag er ikke en helligdag i Danmark. Men det betyder ikke, at vi ikke fejrer den! Faktisk afholder mange familier en fars dag frokost eller middag. Hvis du vil gøre noget særligt for din far på fars dag, kan du invitere ham ud til frokost eller middag. Hvis I ikke har mulighed for at være sammen, kan du altid sende ham en sms eller et kort med en hilsen.

Hvornår er det fars dag?

I Danmark afholder vi fars dag den sidste søndag i maj måned. Hvis du ikke kan være sammen med din far på selve dagen, så kan du altid ringe eller ringe via videochat. På den måde kan I stadig være i kontakt, selvom I ikke er fysisk tilstede.


Læs andre artikler her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tidligere artikel
Sådan indretter du et herreværelse

Sådan indretter du et herreværelse

Næste artikel
Hobbyer til mænd

Hobbyer til mænd

Relaterede artikler
Hobbyer til mænd

Hobbyer til mænd

Det er ikke altid lige nemt at finde ud af, hvilken type hobby der er det rigtige for en. Måske er børnene blevet store, og du oplever muligvis, at du har mere plads i kalenderen til dig selv. Det kan også være, at du måske blot er nysgerrig på, hvad andre mænd foretager sig i deres fritid? Uanset årsagen kan det være svært at finde ud af, hvilken hobby man skal dyrke. I denne artikel vil vi give et par bud på, hvilke hobbyer der kunne være sjove og interessante for mænd.
Læs mere
Skab den bedste polterabend til din ven

Skab den bedste polterabend til din ven

Når du skal arrangere en polterabend, er det vigtigt at have styr på alle detaljerne. Hvordan vil din ven gerne have sin polterabend? Skal der være et tema? Skal der være ønsker til underholdning? Læs med her og få gode råd til, hvordan du skaber den bedste polterabend for din ven.
Læs mere