Hvorfor har mænd så svært ved at tale om følelser?

Hvorfor har mænd så svært ved at tale om følelser?
Hvorfor har mænd så svært ved at tale om følelser?

Mænd har altid haft svært ved at tale om følelser. Det er måske fordi, at det i mange sammenhænge er blevet betragtet som et svaghedstegn. At være følsom kan da også virke lidt skræmmende – især for mænd. I denne artikel vil vi forsøge at komme nærmere ind på, hvorfor mænd har svært ved at tale om følelser.

I mange år har følelser været lig med et svaghedstegn blandt mænd. Det er ofte noget, som er gået i generationer. Følelser blev måske set som noget, som mænd ikke burde have, og hvis de havde følelser, så skulle de måske holde dem inde. Det er dog heldigvis blevet mere og mere acceptabelt for mænd at have følelser, og det er okay at vise følsomhed.

Er det okay for mænd at være følsomme?

Det er selvfølgelig helt okay for mænd at vise følelser. Det er faktisk sundt for mænd at kunne tale om deres følelser. Det kan måske virke skræmmende for nogle mænd at åbne sig op og tale om følelser, men det er faktisk rigtig sundt. Mænd har brug for at kunne udtrykke deres følelser, og det er ikke noget, der skal skammes over.

At være okay med at vise sine følelser viser også, at du har noget på hjerte. Det viser også, at du er tro mod dig selv og har respekt for dig selv. Du skal ikke være bange for at vise følelser, og det kan måske endda virke som en styrke.

Er det okay at være følsom over for sine kammerater?

Følsomhed blandt kammerater er svært. Blandt mænd er det helst noget man springer let og elegant over, da det er oftest er negativt. Kvinder er derimod i høj grad bedre til at vise følelser, især til veninder. For mænd er det måske svært at se følsomhed som en positiv ting. Det er dog ikke noget, man skal være bange for. At vise følelser kan måske virke skræmmende på grund af mænds historie med følelser, men det er faktisk okay.

Kom i gang med at vis følelser makker

Hvis du går og døjer med nogle hændelser, som du er en smule ked af, og har brug for at snakke om, så snak om det. Vi ved udmærket godt, at du ikke bare viser følelser fra den ene dag til den anden, men start med nogle små steps.

Du kan eventuelt starte med at tage en snak med en god ven, nærtstående familiemedlem eller din kæreste. Nævn over for dem, at du går og døjer med nogle følelser, og håber at I kan snakke om det. Hvis ikke det er noget for dem, så find en anden makker. Det handler ikke om at finde den perfekte makker, men derimod om at finde en makker, der er okay med at lytte og snakke med dig.

En anden måde du kan starte på, er ved at skrive dine følelser ned i en dagbog eller et stykke papir. Det lyder måske en smule barnligt, men det er det ikke. Det handler ikke om at finde den mest elegante måde at udtrykke dine følelser på, men derimod om at få dem ud.

Kvinder er vilde med mænd som viser følelser

Det må siges, at kvinder er vilde med mænd, der viser følelser. Det er en af de ting, som kvinder absolut elsker ved mænd. Kvinder kan godt lide mænd, der tør at vise følelser, fordi det viser, at mænd er ærlige over for sig selv og deres følelser.

Mænd skal ikke være bange for at vise følelser, for kvinder elsker det. Kvinder kan godt lide mænd, der er ærlige og tør at vise følelser. Så mænd, slip endelig de følelser fri, og vis dem gerne for kvinden i dit liv – det vil hun elske.


Læs andre artikler om sundhed og følelser her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tidligere artikel
Leasing af bil: Fordele og ulemper

Leasing af bil: Fordele og ulemper

Næste artikel
Sådan plejer du huden som mand

Sådan plejer du huden som mand

Relaterede artikler
Hvorfor er steroider farlige?

Hvorfor er steroider farlige?

få hjerteanfald, blodpropper og slagtilfælde. Du kan også få øget risiko for kræft, leversygdomme og psykiske problemer. Derfor er det vigtigt at vide, hvad steroider gør ved din krop, inden du beslutter dig for at tage dem. Denne artikel gør dig klogere på, hvorfor du aldrig nogen sinde bør være i berøring ved steroider, og hvilke konsekvenser det kan have, hvis du vælger at benytte dem alligevel.
Læs mere
Sådan forbereder du dig på at blive far

Sådan forbereder du dig på at blive far

At blive far er det største du vil opleve i livet, og faktisk er mange mænd nervøse, spændte og måske en smule bange for at blive fædre. Sådan skal det selvfølgelig ikke være! I denne artikel kommer vi med gode tips til, hvordan du på bedst mulig måde kan forberede dig på at blive far. Der er mange ting, der skal ordnes og planlægges inden dit barn kommer til verden.
Læs mere