En klassisk dansk flæskesteg hører ikke bare til julen, men til hele året. Udover det lækre kød er de sprøde flæskesvær også et must for de fleste. Hvis man ikke formår at tilberede en flæskesteg korrekt kan det ende med bløde svær og tørt kød, og det er de færreste interesseret i. I denne artikel kan du få en guide til, hvordan du kan lave den perfekte flæskesteg med sprøde svær.
Når det kommer til tilberedning af en flæskesteg behøver det ikke at være kompliceret og uoverkommeligt. I stedet kan man tilberede kødet nemt og enkelt, og altid være sikret en sprød svær. Derfor anbefaler vi ingen andre end Umut Sakaryas tilberedningsguide.
Tilberedning af flæskesteg
Følg nedenstående guide eller se videoen fra Umut Sakarya.
- Start med at sæt noget kogende vand over.
- Imens vandet koger tager du en bradepande og ligger skindsiden af flæskestegen nedad.
- Hæld dernæst det kogende vand ned i bradepanden til vandet dækker sværen.
- Sæt bradepanden i en forvarmet ovn på 200° varmluft i 20 minutter.
- Efter de 20 minutter tages flæskestegen ud og vendes til normal tilstand igen.
- Salt flæskestegen godt og læg laurbærblade nedenunder stegen.
- Sikre dig at flæskestegen står jævnt. Hvis ikke, så læg sølvpapir under stegen til den står jævnt.
- Sæt dernæst stegen tilbage i ovnen i 1.5 time på 200° varmluft.
- Tag stegen ud, og nyd en lækker flæskesteg med sprøde svær.
Dybdegående forklaring af den bedste flæskesteg
Hvis du ønsker en dybdegående forklaring på hvordan den bedste flæskesteg bliver til, så har Umut Sakarya også lavet en video om dette. Her går Umut mere i dybden med udskæringer, tilberedning og guides til hvordan man sikrer en sprød svær. Se videoen herunder.
Læs andre artikler om mad her.