Sådan laver du en hjemmelavet durumrulle med kebab

Hjemmelavet durumrulle med kebab
Hjemmelavet durumrulle med kebab

En af danskernes foretrukne valg hos et pizzaria er en durumrulle med kebab. Det smager godt, laves hurtigt og kombinerer både brød, salat og krydret kød. Du får nærmest en hel ret som en rulle. Det er dog de færreste der har givet sig i kast med at lave hjemmelavet kebab, da mange ikke ejer en kebabgrill med opretstående roterende spid.

Dönor kebab laves i forskellige udgaver. Nogen er sammensat af ren kød i tynde skiver som trækkes over et spid, nogen er en blanding af fars og kød og andre er lavet af ren fars. Det er den sidste version, som James Price anbefaler at lave i hans guide til hjemmelavet durumrulle.

Hjemmelavet durumrulle med kebab

James Price har nemlig taget udfordringen op med hjemmelavet kebab, og har lavet en videoguide der viser hvordan du kan lave din egen durumrulle i dit køkken. Du kan se videoen herunder og følge opskriften fra James Price.

Herunder kan du se opskriften på de forskellige elementer i en durumrulle, som James Price laver i hans video.

Tyrkiske fladbrød

Opskriften er til cirka seks tyrkiske fladbrød.

  • 25 g gær
  • 3 dl lunkent vand
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 tsk salt
  • 375 gram mel

Guide til tyrkiske fladbrød

Gæren opløses i vandet og de øvrige ingredienser æltes i. Hold evt. lidt af melet tilbage. Dejen skal være smidig og ikke klistret. Lad dejen hæve tildækket i 1 time. Del den derpå i 6 stykker. Rul hvert stykke ud til en stor flad pandekage på et let melet bord og bag dem på en tør, varm pande et minuts tid på hver side. Når de er færdige, lægges de under et viskestykke, så de forbliver bløde og føjelige.

Sådan laver du en hjemmelavet durumrulle med kebab
Hjemmelavet durumrulle med kebab – Kilde @jamespricedk

Hjemmelavet kebab

  • 250 g hakket lammekød
  • 250 g hakket oksekød
  • 2 dl græsk yoghurt
  • 2-3 fed knust hvidløg
  • 1 spsk paprika
  • 1 tsk røget paprika
  • 2 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk stødt koriander
  • 1 tsk timian
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk knust sort peber

Endvidere

  • Fintsnittet salat
  • Tyndt skåret rødløg
  • Tynde både af tomat
  • Fine tern af agurk
  • Tynde strimler af rød peber
  • Chilisauce efter eget valg
  • Creme fraiche rørt med lidt knust hvidløg

Guide til hjemmelavet kebab

Kom kødet i en foodprocessor sammen med krydderier og yoghurt. Kør til farsen er helt findelt og minder om en pasta. Form farsen til et aflangt farsbrød, kom det i en smurt bradepande og sæt det i en 200 grader varm ovn i 35 minutter. Gem den væde der er tilbage i bradepanden. Lad kødet køle af, pak det stramt i film og lad det hvile i køleskabet en times tid.

Skær derpå “farsbrødet” i ganske tynde strimler eller små skiver. Rist skiverne på en pande til de får lidt farve og tilsæt lidt af stegeskyen fra bradepanden undervejs.

Lun evt. din durum og, læg den på et stykke folie. Smør med chilisauce og fyld på med kød og grønt. Dryp med creme fraiche og rul rullen sammen i et stykke folie.

Læs andre artikler om mad her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tidligere artikel
Sådan laver du den perfekte flæskesteg

Sådan laver du den perfekte flæskesteg

Næste artikel
De 5 dyreste burgere fra The Burger Show

De 5 dyreste burgere fra The Burger Show

Relaterede artikler
Sådan laver du den perfekte flæskesteg

Sådan laver du den perfekte flæskesteg

En klassisk dansk flæskesteg hører ikke bare til julen, men til hele året. Udover det lækre kød er de sprøde flæskesvær også et must for de fleste. Hvis man ikke formår at tilberede en flæskesteg korrekt kan det ende med bløde svær og tørt kød, og det er de færreste interesseret i. I denne artikel kan du få en guide til, hvordan du kan lave den perfekte flæskesteg med sprøde svær.
Læs mere
De 5 dyreste burgere fra The Burger Show

De 5 dyreste burgere fra The Burger Show

Ville du nogensinde betale 8000 kr. for én burger? Det er nok de færreste der ville bruge så mange penge på mad, men der er stadig nogen entusiaster, som nørder burgere på et helt andet niveau. I USA kommer der flere og flere burgerrestauranter der tilbyder ekstravagante burgere.
Læs mere