En af danskernes foretrukne valg hos et pizzaria er en durumrulle med kebab. Det smager godt, laves hurtigt og kombinerer både brød, salat og krydret kød. Du får nærmest en hel ret som en rulle. Det er dog de færreste der har givet sig i kast med at lave hjemmelavet kebab, da mange ikke ejer en kebabgrill med opretstående roterende spid.
Dönor kebab laves i forskellige udgaver. Nogen er sammensat af ren kød i tynde skiver som trækkes over et spid, nogen er en blanding af fars og kød og andre er lavet af ren fars. Det er den sidste version, som James Price anbefaler at lave i hans guide til hjemmelavet durumrulle.
Hjemmelavet durumrulle med kebab
James Price har nemlig taget udfordringen op med hjemmelavet kebab, og har lavet en videoguide der viser hvordan du kan lave din egen durumrulle i dit køkken. Du kan se videoen herunder og følge opskriften fra James Price.
Herunder kan du se opskriften på de forskellige elementer i en durumrulle, som James Price laver i hans video.
Tyrkiske fladbrød
Opskriften er til cirka seks tyrkiske fladbrød.
- 25 g gær
- 3 dl lunkent vand
- 2 spsk olivenolie
- 1 tsk salt
- 375 gram mel
Guide til tyrkiske fladbrød
Gæren opløses i vandet og de øvrige ingredienser æltes i. Hold evt. lidt af melet tilbage. Dejen skal være smidig og ikke klistret. Lad dejen hæve tildækket i 1 time. Del den derpå i 6 stykker. Rul hvert stykke ud til en stor flad pandekage på et let melet bord og bag dem på en tør, varm pande et minuts tid på hver side. Når de er færdige, lægges de under et viskestykke, så de forbliver bløde og føjelige.
Hjemmelavet kebab
- 250 g hakket lammekød
- 250 g hakket oksekød
- 2 dl græsk yoghurt
- 2-3 fed knust hvidløg
- 1 spsk paprika
- 1 tsk røget paprika
- 2 tsk stødt spidskommen
- 1 tsk stødt koriander
- 1 tsk timian
- 2 tsk salt
- 2 tsk knust sort peber
Endvidere
- Fintsnittet salat
- Tyndt skåret rødløg
- Tynde både af tomat
- Fine tern af agurk
- Tynde strimler af rød peber
- Chilisauce efter eget valg
- Creme fraiche rørt med lidt knust hvidløg
Guide til hjemmelavet kebab
Kom kødet i en foodprocessor sammen med krydderier og yoghurt. Kør til farsen er helt findelt og minder om en pasta. Form farsen til et aflangt farsbrød, kom det i en smurt bradepande og sæt det i en 200 grader varm ovn i 35 minutter. Gem den væde der er tilbage i bradepanden. Lad kødet køle af, pak det stramt i film og lad det hvile i køleskabet en times tid.
Skær derpå “farsbrødet” i ganske tynde strimler eller små skiver. Rist skiverne på en pande til de får lidt farve og tilsæt lidt af stegeskyen fra bradepanden undervejs.
Lun evt. din durum og, læg den på et stykke folie. Smør med chilisauce og fyld på med kød og grønt. Dryp med creme fraiche og rul rullen sammen i et stykke folie.
Læs andre artikler om mad her.