Husker du ‘Skagen smackdown’? Her er historien bag videoen

Husker du Skagen smackdown? Her er historien bag videoen
Husker du Skagen smackdown? Her er historien bag videoen

Et af Danmarks første virale YouTube-klips var videoen med titlen “Skagen smackdown”, som er et bizart klip hvor to personer bliver slået ned i Skagen en tidlig morgen efter en bytur. Der er i mange år blevet grint, efterlignet og refereret til “Skagen smackdown”, men hvad var årsagen egentlig til det voldsomme overfald? Det kan du få svaret på i denne artikel.

Videoen blev filmet af Jens Laursen d. 20. maj 2007 – en tidlig søndag morgen i centrum af Skagen. Jens Laursen og hans kollega Jesper – der også bliver slået ned i klippet – er på vej hjem fra en bytur fra den lille bar og diskotek,Storm P.

Jens begynder at filme med hans kamera, mens de to unge beruserede mænd snakker til kameraet. Da de passerer en lille gruppe mennesker er der pludselig en anden jævnaldrene ung mand, der pludselig råber op, og går målrettet over til Jesper og umotiveret slår ham ned med en knytnæve, så Jesper vælter omkuld. Da Jens – som filmer videoen – forsøger at få overfaldsmanden til at stoppe får han samme knytnæve og vælter omkuld. Dernæst stopper Jens videoen.

Jens og Jesper har senere talt om, hvad der egentlig skete, da de blev overfaldet. Da det er mange år siden, og da de gennem natten har drukket tæt, så er hukommelsen dårlig. Dog er deres tese, at Jesper går forbi den lille gruppe mennesker, og slår en prut. Da han slår prutten bliver han kaldt for et klamt svin af overfaldsmanden, og derefter svarede han tilbage, at overfaldsmanden selv kunne være et klamt svin. Derefter gik overfaldsmanden målrettet mod Jesper og slog ham ned. Dette er i bund og grund det der skete i ‘Skagen smackdown’.

Efter Jesper bliver slået ned vælger han at løbe væk, mens Jens bliver slået ned. Efter at have slået kollegaparret ned snakker overfaldsmanden bare videre med den gruppe mennesker han stod sammen med, som om intet var hændt. Heldigvis kunne Jens rejse sig op efter slaget, og vælger at gå i den retning som Jesper løb i. Efter et lille stykke er der en helt anden person der råber til Jens;

“Løb! Han kender alle i Skagen!”

Jens valgte ikke at lytte til rådet, og gik ganske almindeligt. Han følte ikke, at han havde gjort noget galt. Efter noget afstand kommer overfaldsmanden igen løbende, mens en helt fremmed også kommer løbende. Han havde hørt, at der var slåskamp og ville deltage. De prøver at nikke Jens en skalle, men rammer kun næsen, så Jens får næseblod. Derefter bliver de voldsparate mænd holdt tilbage af venner, og så går Jens hjem til de andre kolleger, hvor Jesper også befinder sig.

Aftenen ender altså med nogle blå øjne, næseblod og ømme hovedet, både på grund af slag og tømmermænd. De dengang to unge kollegaer havde aldrig regnet med, at “Skagen smackdown” ville gå over i historien som ét af de mest sete danske YouTube-klips.

Skagen smackdown endte i retten

Efter en uges tid vælger Jens og Jesper at anmelde overfaldsmanden til politiet. Desværre skulle de to kollegaer i retten i Hjørring, hvilket var langt væk fra København, hvor de til dagligt boede. Overfaldsmanden mødte op i retten med en lille håndfuld venner. Uden for retslokalet sad de alle samlet, hvilket var en smule akavet, især da Jens bliver kaldt ind til afhøring og Jesper måtte sidde tilbage med overfaldsmanden og hans venner. Heldigvis skete der ikke noget.

Retssagen endte med, at overfaldsmanden fik en dom på 80 timers samfundstjeneste og 20 dages betinget fængsel.

Se videoen ‘Skagen smackdown’

Hvis du ønsker et gensyn med det virale videoklip kan du klikke på videoen herunder.

Læs andre artikler om humor her.

1 kommentar
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tidligere artikel
De sjoveste far-jokes

De sjoveste far-jokes

Næste artikel
Se Drakes hus til +650 millioner kroner

Se Drakes hus til +650 millioner kroner

Relaterede artikler
Hvem er Don Domingo, og hvad er et søndagsbarn?

Hvem er Don Domingo, og hvad er et søndagsbarn?

Don Domingo var en sand levemand. Med sit karakteristiske overskæg, og bemærkelsesværdige historier er det svært ikke at blive fascineret af verdensmanden. I denne artikel kan du læse mere om hvad det er for et menneske der står bag den virale video.
Læs mere
De sjoveste Klovn citater

De sjoveste Klovn citater

En af Danmarks største serie- og filmsucceser må siges at være Klovn. Vi har gennem flere årtier grinet og krummet tæer over de akavede samtaler og situationer, som Casper og Frank gang på gang ender i. Vi har samlet nogle af de sjoveste citater fra Klovn. Du må gerne gætte, hvilke personer der har udtalt hvilke citater. Skriv dine svar i kommentaren.
Læs mere
De sjoveste far-jokes

De sjoveste far-jokes

Far-jokes er nogle af de tørreste jokes du kan finde, og de kan være hylende morsomme. Især for mange fædre. Vi har samlet en liste over de sjoveste far-jokes, så du kan bruge lattermusklerne. Hvis du har nogle sjove far-jokes, som ikke er nævnt i artiklen, så skriv dem gerne i kommentaren.
Læs mere