Hvorfor er steroider farlige?

Hvorfor er steroider farlige?
Hvorfor er steroider farlige?

Steroider er farlige fordi de kan have en lang række bivirkninger. Hvis du tager steroider, kan du risikere at få hjerteanfald, blodpropper og slagtilfælde. Du kan også få øget risiko for kræft, leversygdomme og psykiske problemer. Derfor er det vigtigt at vide, hvad steroider gør ved din krop, inden du beslutter dig for at tage dem. Denne artikel gør dig klogere på, hvorfor du aldrig nogen sinde bør være i berøring ved steroider, og hvilke konsekvenser det kan have, hvis du vælger at benytte dem alligevel.

Hvad er steroider?

Steroider er hormonelle stoffer, der normalt produceres af kroppen. De fleste mennesker tager steroider i form af medicin eller injektioner for at øge deres ydeevne og muskelmasse. Hormonerne i steroider kan også have virkning på andre kropsfunktioner, såsom at forbedre appetitten eller øge produktionen af ​​røde blodlegemer.

Anabolske steroider er en type steroid, der typisk bruges til at øge muskelmassen. De fleste anabolske steroider er ulovlige i Danmark, og det er kun tilladt at bruge dem under lægelig behandling. Hvis du tager anabolske steroider i håb om at øge din ydeevne eller muskelmasse, kan du risikere alvorlige sundhedsmæssige konsekvenser.

Bliver man afhængig af steroider?

Man kan godt blive afhængig af steroider, hvis man tager dem over længere perioder. Hvis man stopper med at bruge steroider, kan man opleve trangen til at tage dem igen for at undgå de bivirkninger, der er forbundet med at stoppe. Hvis man tager steroider i længere perioder, kan det have alvorlige konsekvenser for ens helbred.

Hvordan virker steroider på kroppen?

Steroider påvirker kroppen på flere måder. De kan øge muskelmassen og styrken, men også øge appetitten og væskebalancen. Steroider påvirker også hjernens kemiske sammensætning, hvilket kan føre til psykiske problemer som irritabilitet, vrede og depression.

Hvordan tages steroider?

Steroider kan tages på mange forskellige måder, herunder:

  • Oralt som tabletter eller kapsler.
  • Injektion i musklerne eller vævet omkring leddene.
  • Som en creme eller gel, der påføres huden.
  • Som en næse spray.

Hvilke bivirkninger er der ved steroider?

  • Hjerteanfald og blodpropper
  • Højt blodtryk
  • Leverproblemer
  • Infertility (ufrugtbarhed)
  • Aggression og voldelig adfærd
  • Psykiske problemer såsom depression

Derfor skal du ikke tage steroider

Der er mange unge danske mænd der er blændet muskler, og kun ønsker at blive større og større. Dog er vejen til en muskuløs krop lang, og det kræver benhårdt arbejde og sund kost. Derfor er der desværre mange der ender med at tage det de tror er genvej, nemlig steroider. Men steroider er langtfra en genvej, og de kan faktisk have meget alvorlige bivirkninger.

Hvorfor tager nogle så steroider alligevel? Hvis de fleste ved hvor farlige de faktisk er, ville de så stadigvæk tage dem? Det korte svar er ja. Der er også mange der tager stoffer selvom de godt ved, at det er farligt. De fleste brugere af steroider tager det i drømmen om den perfekte krop. Desværre dør unge mænd på grund af steroider. Brugen af steroider er altså at tage en chance og det kan potentielt ødelægge dit helbred og måske endda koste dig livet.

Ideen om den perfekte krop er ikke bare usund, men også farlig. Hvis du virkelig ønsker at have den perfekte muskuløs krop, bør du tage den langsomme og sunde vej. Hvis du vælger steroider, kan det have meget alvorlige konsekvenser for dig selv og dem omkring dig.

Se en skrækhistorie fra en tidligere steroidebruger

Onlinemediet TV2 ECHO har lavet en kort reportage om en tidligere bruger af steroider. Patrick blev opereret for implantater ved kæbe og øjne. Under operationen får han et hjertestop, To uafhængige læger bekræfter at brug anabole steroider kan forsage hjertestop. Hvad Patricks hjertestop skyldes kan ikke bekræftes. Se videoen herunder.


Læs andre artikler om sundhed her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tidligere artikel
Sådan griller du en god bøf

Sådan griller du en god bøf 🥩

Næste artikel
Derfor er kaviar så dyrt - Fakta om kaviar

Hvorfor er kaviar så dyrt?

Relaterede artikler
Mænds skæg er ofte et udtryk for deres personlighed. Det kan være i alle mulige farver og former, og det er vigtigt at pleje det ordentligt, hvis du vil have det til at se godt ud. I denne artikel giver vi dig nogle gode råd om, hvordan du passer på dit skæg.

Sådan plejer du skægget

Mænds skæg er ofte et udtryk for deres personlighed. Det kan være i alle mulige farver og former, og det er vigtigt at pleje det ordentligt, hvis du vil have det til at se godt ud. I denne artikel giver vi dig nogle gode råd om, hvordan du passer på dit skæg.
Læs mere
Sådan undgår du snorken

Sådan undgår du snorken

Mange mænd snorker om natten, og det kan være rigtig irriterende for deres bedre halvdel. Snorken er oftest værst hos mænd, og det kan holde din bedre halvdel vågen om natten. I denne artikel kan du blive klogere på, hvordan du undgår snorken, og får en bedre nattesøvn.
Læs mere
Hvorfor har mænd så svært ved at tale om følelser?

Hvorfor har mænd så svært ved at tale om følelser?

Mænd har altid haft svært ved at tale om følelser. Det er måske fordi, at det i mange sammenhænge er blevet betragtet som et svaghedstegn. At være følsom kan da også virke lidt skræmmende – især for mænd. I denne artikel vil vi forsøge at komme nærmere ind på, hvorfor mænd har svært ved at tale om følelser.
Læs mere