Sådan griller du en god bøf 🥩

Sådan griller du en god bøf
Sådan griller du en god bøf

Når du griller en bøf, er det vigtigt at følge nogle simple regler for at opnå den bedste smag og konsistens. I denne artikel vil vi give dig et par tips til, hvordan du griller din bøf perfekt hver gang. Så uanset om du er begynder eller øvet grillmester, kan du lave en god bøf på grillen!

Når den danske sommer banker på døren, er det tid til at tage grillen frem. Og hvad er vel bedre end en god bøf på grillen? Det ved vi ikke. Men når man vælger at investere i nogle gode bøffer, skal man være opmærksom på ikke at grille bøffen for meget, for så bliver den tør, og det er ærgerligt.

Så her kommer en guide til, hvordan du griller den perfekte bøf på grillen.

Du skal starte med at vælge din bøf. Det er vigtigt, at bøffen ikke er for tyk eller for tynd. Du kan eventuelt gå til din lokale slagter og spørge, hvilken bøf der er velegnet til grill, og hvordan den bør grilles.

Hvis du ikke kan spørge en slagter til råds, kan du gå efter nogle gode bøffer i supermarkederne. Mange supermarkeder skriver på deres kød, om det er velegnet til grill. Hvis du slet ikke kan finde nogle gode bøffer, så kan du lave en almindelig hakket bøf på ca. to centimeter. Så er du sikker på, at bøffen ikke bliver for tør.

Brug lidt olie til at pensle bøffen med, inden den kommer på grillen. Så undgår du, at bøffen bliver fastbrændt. Sæt bøffen på grillen, og lad den ligge der i ca. fire minutter, før du vender den. Så er bøffen stadig medium rare og saftig indeni, så du kan få den bedste smag som muligt.

Hvor varm skal grillen være til bøffer?

Det er en god idé at have to temperaturzoner på grillen. Så kan du sætte bøffen over den varme zone i ca. fire minutter, før du flytter den over til den lidt koldere zone. Så kan bøffen ligge der og hvile inden den skal spises. På den måde undgår du, at bøffen bliver for tør eller for kold.

Det er meget individuelt, hvor varm din grill skal være, men en god tommelfingerregel er, at den varme zone skal være godt skruet op, så den er omkring 230-270 grader, og den kolde zone skal være omkring 110-150 grader. Så kan du sætte bøffen over den varme zone i ca. fire minutter, før du flytter den over til den lidt koldere side.

Find hjælp til grill på YouTube

På YouTube er der meget indhold omkring grill af bøffer. Søg efter ”How to grill a steak”, og se nogle af de mange opslag, der findes. På den måde kan du få en god idé om, hvordan du griller din bøf.

Husk at stegetiden er forskellig alt efter hvilket kød du skal grille.

Se en video herunder:


Find andre artikler om mad ved at klikke her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Tidligere artikel
Se Seth Rogen få det varmt i 'Hot ones'

Se Seth Rogen få det varmt i ‘Hot ones’ 🥵

Næste artikel
Hvorfor er steroider farlige?

Hvorfor er steroider farlige?

Relaterede artikler
Find den perfekte grill

Find den perfekte grill

Grillen er et must i sommerhalvåret. Det er den perfekte måde at tilberede saftige bøffer, knasende pølser og andre grill-favoritter på, men hvilken grill skal du vælge? Der findes et utal af forskellige grillmodeller på markedet, og det kan være svært at finde ud af, hvilken grill der passer bedst til dine behov. I denne artikel guider vi dig igennem de forskellige grilltyper og hjælper dig med at finde den perfekte grill til netop dit behov.
Læs mere
Derfor er kaviar så dyrt - Fakta om kaviar

Hvorfor er kaviar så dyrt?

Kaviar er noget af det mest eksklusive fødevare vi har i Danmark. Noget af det mest eksklusive kaviar kan koste op mod 250.000 kroner. I denne artikel kan du blive klogere på, hvorfor kaviar egentlig er så eksklusivt og dyrt.
Læs mere